uitslagen2

programma

corona

lustrum

Zaterdag 5 september stond er na een half jaar eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Een wedstrijd vlakbij huis, op bezoek bij DVO E7 in Bennekom. Speelster Hester en de coaches Leon en Bart konden er niet bij zijn.

Voor veel kinderen hun eerste competitiewedstrijd in een nieuwe omgeving:
• Anna, Lente, Duuk, Sam, Thomas voor het eerst in de E-jeugd
• Siem voor het eerst in een Reehorst-shirt
• Voor Jade en Florian zelfs hun eerste officiële korfbalwedstrijd

Verslag E3 5september2020

Leuk om te zien dat er veel ouders aanwezig waren om het team aan te moedigen.

Nadat de invalcoaches met de spelers kennis hadden gemaakt kon de wedstrijd beginnen. In het begin was het nog even aftasten, maar halverwege het 1e kwart kreeg Reehorst de slag te pakken. Duuk scoorde het 1e competitiedoelpunt van het seizoen, gevolgd door een mooi doelpunt van Lente uit de tegenaanval. Thomas nam de 0-3 (na een mooie lob van Anna) en 0-4 voor zijn rekening.
Vervolgens was het de beurt aan de andere 4 spelers. DVO scoorde snel hun 1e doelpunt, maar Siem liet zien dat hij ook in een Reehorst-shirt kan scoren (na een goede pass van Sam). In dit kwart kreeg Reehorst iets meer weerstand, dit resulteerde in een ruststand van 3-5.

In de rust was er tijd om bij te komen en kregen de spelers complimenten en aanwijzingen van de coaches. De momenten waarop de bal snel werd rondgespeeld leverde goede kansen op. De opdracht was om dit in de 2e helft vol te houden door goed te blijven vrijlopen. Verdedigend werd de opdracht om veel ballen te onderscheppen goed opgepakt.

Tijdens het 3e kwart ging het gelijk op. Reehorst hield de voorsprong van 2 doelpunten in stand door doelpunten van Lente: De eerste goal na wederom een mooie pass van Anna en de tweede goal na een knappe onderschepping van Thomas.

In de laatste 10 minuten was het erg spannend, maar vielen er geen doelpunten meer. Bij een 5-7 stand floot de scheidsrechter (die ook haar eerste wedstrijd floot) voor het eindsignaal. Een knappe overwinning waarin we mooie dingen hebben gezien en er hard werd gewerkt, met name ook door debutanten Jade en Florian.

Reserveer volgende week zaterdag alvast in de agenda. Dan speelt E3 tijdens de jubileumdag om 11.00 uur haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Daarnaast zijn er deze dag veel andere leuke activiteiten op ons complex waaronder een poffertjeskraam, springkussen en thuiswedstrijden van de selectie. Tot zaterdag!